DAJE SE NA ZNANJE:

31 January 2015

Neighbors (2014)

Ono što je nekada kod nas bio Zoran Čalić  danas je u Americi Seth Rogen i njegova ekipa. I kao što se i Čaliću  tako se i Rogenu poneki put omakne pokoji čak i pristojni film. "Neighbors" to svakako nije ali je zato, kao što su Čalićeve "Žikine dinastije" nekad davno poharale naše bioskope, i "Susedi" te daleke 2014 godine pokorili američke.



RežijaNicholas Stoller

Glume:  Seth Rogen
              Zac Efron
               Rose Byrne
                      
O čemu se ovde radi: 

Mlađi bračni par sa još mlađom bebom upravo započinje život u svom novom domu kupljenom na kredit vezan za švajcarske franke. Ubrzo im se u susedstvo doseljava mladi predsednik udruženja banaka koji svakodnevno pravi žurke dok franak svakim danom sve više luduje. Pritisnuti bezobzirnim odnosom svojih suseda i nemarom države koja ih ne uzima u zaštitu okreću se jedino preostalom izboru a to je snimanje filma koji će im doneti brdo para i tako otplatiti i ovaj i sve buduće kredite. 

Ključna reč iz naziva filma:

'bor


Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

Šit.


Ima li tu nešto zanimljivo ?

Možda bi bilo da je scenario bio sličniji onome što sam napisao tamo gore. Umesto toga, ovo dole
je "zanimljivo"



Šta je dobro u ovom filmu ?

 Dobro je što traje samo 97 minuta.

Šta je još dobro u filmu ?

 Ima tu ta jedna fora. Baš je bila smešna. Ha,Ha,Ha... ne sećam se više kako je išla ali znam da su na početku bili 'urac, 'ovno i 'ička i da je 'urac pobedio. Zar ovo nije smešno ?


Šta je loše u ovom filmu ?

 Sve




Šta je još loše u ovom filmu ?

I tih 97 minuta je predugo. Kada u filmu koji nema priču,sadržaj,pamtljive likove i koji se sastoji od niza nepovezanih skečeva koji su uglavnom na prvu i najnižu loptu a još i nisu smešni već dosadni, kada   dakle u jednom takvom ostvarenju i jedna, do tada, uvek solidna Rose Byrne izgleda kao da su je pokupili oni iz Bang Brosa i ubacili u film kao kompezaciju za prethodni snimljen film u njihovoj produkciji.


Postoje li bolji filmovi od ovog ?

 Kažem ovo teškog srca, ali čak je i "Intervju" bolji. On bar ima, kakvu takvu, priču.

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?

  Na moju duboku nesreću i tugu, jož težeg srca, a uprkos odlučnim koracima u pravcu reformi i fenomenalnom uspehu koji je ovaj film ostvario na blagajnama širom sveta, moram priznati da ima i gorih i do njega. I to ne mali broj.

Vredi li ovo gledati ?

   Ne, apsolutno ne. Možda ako volite Zaca

ali ovo podrazumeva i da ga noću sanjate..

Zaključak za kraj:

Fuck,fuck,fuck....



Na skali od (1-6) ocena: 2-



recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka