DAJE SE NA ZNANJE:

23 September 2015

Homeland (2012-?)

Peta epizoda druge sezone "Q&A" je bila vrhunac "Homeland"-a . Bilo je to 50ak minuta fantastične glume i emotivni rolekoster koji mi je retko koji tv produkt pružio. Od tada je usledio pad, sa trećom sezonom koja je bas loša, nakon koje sam odlučio da batalim dalje gledanje. Ali, Vučić ne spava, te sam ipak odlučio da pogledam i četvrtu sezonu za koju su mnogi govorili da je ona kojom se "Homeland" konačno vraća svojim korenima.


 Bili su u pravu barem u jednom. Carrie Mathison se definitivno vratila korenima. Ostala je sama...mada ostala je uvek ista...ali jutro će promeniti sve.

 Ima nešto u interpretaciji Claire Danes koja čini tu, gotovo neverovatnu, stvar sa svojim likom Keri. Ona nam je istovremeno i iritantna i neodoljiva i teško da bih racionalno mogao da objasnim zašto mi je jedan ovakav paćenički lik tako neobično drag. Zato neću ni pokušavati.

Prva sezona je bazirana na originalnoj izraelskoj seriji te ne čudi što je ubedljivo najkompaktnija, tj. ima i glavu i rep. Gotovo savršena (ali i daleko od toga) prva sezona je, uz sve svoje probleme (koji su tada bili samo u naznakama), gledaocima pružila pregršt zadovoljstva.
 Damian Lewis, kao nesrećni Brodi, će zajedno sa svojom partnerkom Danes u prvih par godina pokupiti sve moguće TV nagrade (emije i zlatne globuse), a "Homeland" će biti serija o kojoj će se lično izjašnjavati i Barak Obama.
 Peta sezona počinje za koji dan, početkom oktobra. Brodija odavno nema ali pitanje je da li će mi relativno uzbudljiva četvrta sezona (u čijoj osnovi su Dronovi), gotovo uništena besmislenom i antiklimatkičnom završnicom, biti i dovoljna da nastavim da je pratim.

Na skali od (1-5) ukupna  prosečna ocena za prve 4 sezone: 3-

ocene po sezonama:


I: 4-
II:2+
III:1+
IV: 3


recenzija: DeHičkok