DAJE SE NA ZNANJE:

11 December 2015

(1000) 976 Septimo (2013)

Ricardo Darin i Belen Rueda. Za poznavaoce sasvim dovoljno da vas zaintrigira. A kada još saznate da se ovaj triler bavi misterijom u kojoj deca kreću iz stana na sedmom spratu,  pešice, niz stepenice, ka prizemlju gde ih čeka otac, i negde na tom putu, jednostavno nestanu, nema sumnje da ćete poželeti da pogledate ovaj film.

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Ricardo Darin i Belen Rueda. Glumili su u nekim stvarno dobrim filmovima. I što da ne... oboje su pravi šmekeri...šmekerke. Uprkos tome što glume i u ovom filmu.


2.  A  gledali smo ga :  

Jer je postavka,premisa, početak, stvarno zanimljiv. Naročito kada imaš, takođe, dvoje dece koji  preferiraju korišćenje stepenica kada iz zgrade idu napolje. Doduše, mi nemamo portira na ulazu, niti živimo u onako fensi zgradi. Ali jeste stara...baš kako treba...onako socijalstički stara građevina... i često nam uopšte ne radi osvetljenje u hodnicima...a i koji će nam to...


3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Zato što želimo da saznamo šta se to dođavola desilo sa decom. Ko ih je i zašto oteo ili, ne daj Vučiću, možda čak i ubio (pa potom pojeo...mislim Vučić, Vuk i sedam jarića i slične, glupe, fore)

4. Dvougao:

Osim te glavne intrige koje će svakoga, ko započne sa gledanjem, "naterati" da "Septimo" odgleda i do kraja, ima ovaj film i relativno fini tempo, što i nije čudno jer traje samo 88 minuta. Mada...
 Kada počne priča da se raspliće upada u raznovrsne, ozbiljne, logičke rupe što, pomešane sa određenim  klišejima i nerazumnim postupcima nekih likova, urušava strukturu filma.
A tek onaj zavšni twist... tako patetično bedan i neverovatno, meni lično,ogavan, od strane, umišljenih pametnih scenarista. Mislim, stvarno...jel´ ste morali tako....  ?5. Šta bi bilo kad bi bilo:

ako je neki film Ricarda Darina zasluživao američki rimejk onda bi to svakako morao biti ovaj a ne onaj


  Režija: Patxi Amezcua
  Glume: Ricardo Darin, Belen Rueda


Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf
* 1000 jeste lista ali nije top lista i filmovi nisu složeni ni po kom redosledu osim nasumičnog