DAJE SE NA ZNANJE:

16 December 2015

They Came Together (2014)

Negde (i nekad) napisah da nam Paul Rudd gotovo svake godine podari po jednu dobru komediju. 2014 je samo ovo njegovo ostvarenje stiglo u bioskope i moram reći da je pokvario prosek. "They Came Together" jednostavno nije dobra komedija.

Režija: David Wain

Glume: Paul Rudd
            Amy Poehler
            Cristopher Meloni

Poštujem stav i pokušaj autora ovog 'projekta' da se na jedan inteligentan način podsmehnu romantičnim komedijama. Namerno nisam upotrebio reč 'ismeju' jer mislim da je previše gruba i da ismevanje nije  nikako bilo u planu ove parodije.

 Kao što rekoh, poštovanje za sve aktere i iza i ispred kamera, ali mi film nije "kliknuo", njegovi junaci me nisu privukli, a niz skečeva su tek u retkim trenucima bili istinski smešni.
Ekipu glumaca čine uglavnom veterani američkih humorističkih (sitkom) tv serijala, počevši od neizbežnog "Saturday Night Live", preko "Kako sam upoznao vašu majku" i "New Girl". Pretpostavljam da ljubitelji tih serija imaju dodatnu satisfakciju prilikom gledanja ovog filma.
 Naročito se to odnosi na Amy Poehler koja je zvezda veoma popularne ( i kritičarski cenjene) još uvek aktuelne serije "Parks and Recreation" koja ove godine ulazi u završnu godinu emitovanja. Upravo sa Amy sam imao i najviše 'problema'.
Pomenutu seriju nisam gledao i ovo je bilo praktično prvi put da sam je video na 'platnu'. U stvari, u prvom trenutku mi se učinilo da je to  Beverly D'Angelo ali pre onih užasnih plastičnih operacija koje su je totalno nagrdile.
  Da li zbog mog neznanja ili je stvarno u pitanju takav scenario i uloga, nesumnjivo talentovana, Poehler Amy mi se nije nimalo dopala  i gotovo da  mi je glavni problem prilikom gledanja "They Came Together" bila upravo njena pojava.  Kada je ona bila na ekranu, ništa nije bilo smešno...osim onog delića sekunde kada  je napucaju loptom u glavu.
Između nje i Paul Rudda nije bilo nikakve hemije i sve vreme su mi delovali kao dva neznanca koji su silom prilika primorani da budu zajedno. Ali, možda je to i bila namera ? Kada već parodiraš otrcane romantične filmove zar ne bi vrhunac te parodije upravo bila činjenica da je taj glavni par totalno neubedljiv i da se prosto vidi da između njih nema ni r od romantike...ili k od k... (a ovde ne mislim na ministra inostranih poslova Austrije) ?
 Blah...ne verujem da je tako. Na kraju, glavni kvalitet "They Came Together" ispade to što traje samo nekih osamdesetak minuta...


Na skali od (1-6) ocena: 2+

recenzija: Biograf