DAJE SE NA ZNANJE:

02 January 2016

(1000) 973 The Change Up (2011)

Ovaj film je imao MPAA oznaku R. Restricted. Under 17 requires accompanying parent or adult guardian.  Okej..."The Change Up" nije svakako komedija koju ćete pogledati u toplom porodičnom okruženju, sa decom i kokicama.


1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Bateman je uglavnom uvek bio pouzdan. Reynolds baš ne... ni Burt a ni bome ovaj naš Ryan,

...Januarski tranzicioni period....

2.  A  gledali smo ga :  

jer nam je to dužnost. Moram priznati, u jednom delu filma, beše to i zadovoljstvo.


3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Taman, kada nakon neinventivnog dosadnog starta, pomislimo da ugasimo ovo 'ranje, "The Change Up" stvarno doživi promenu, i ta središnjica je jedna od najurnebesnijih i otkačenijh 30ak minuta koji sam ikada pogledao. Jer tada, u tim zlatnim trenucima, sve te grube,prostačke šale jednostavno fukcionišu odlično. Kada. nakon toga, film krene nezaustavljivo nizbrdo, kasno je da se iskoči iz ovog voza...pa ostajemo u njemu sve do pada u provaliju...

...Januarski tranzicioni period....
4. Dvougao:

Da nema tih 30ak minuta, da nema Craig Bierko-a, (i da nema one dublerke koja dublira toples Leslie Mann) ovaj film bi stvarno bio đubre. Ne, i ovako je ovo đubre ali je barem, delimično, zabavno.

Ne znam šta je sa ovom Oliviom Wilde, ali njeno "proklestvo" i ovde deluje, Praktično, taj već pominjani put ka provaliji, započinje otprilike tačno u trenutku kada nas Olivia podari svojim prisustvom.

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

Ovde dvojca naših junaka/braće zamene svoje ličnosti/tela u trenutku kada se zajednički ispišaju u fontanu. Zamislimo da su scenaristi smislili da se to desi u trenutku kada se zajednički "istovaruju" u kabinama nekog javnog WC ? A, šta kažete ? Bio bi ovo sasvim,sasvim...isti film.

  Režija: David Dobkin
  Glume: Jason Bateman, Ryan Reynolds, Leslie Mann, Olivia Wilde, Alan Arkin,Craig Bierko


Na skali od (1-6) ocena: 3

recenzija: Biograf

* 1000 jeste lista ali nije top lista i filmovi nisu složeni ni po kom redosledu osim nasumičnog


...Januarski tranzicioni period....