DAJE SE NA ZNANJE:

14 April 2015

Justified (2010-2015) FINALE (part 3)

Previously on Justified 


9) "Burned"

Jere Burns kao Vin Dafi je uvek bio prava dragocenost u "Justified-u". Ranije, ovu glumčinu, sam pamtio po staroj (dobroj) humorističkoj seriji "Dragi Džon", ali izgleda da će mi ipak "Justified" obeležiti njegovu karijeru. Ako ste se pitali ko je bio taj tajanstveni doušnik od pre nekih 30-ak godina zbog koga je muž Katherine Halle završio u zatvoru (a ubrzo u mrtvačnici) otkrićete u ovoj epizodi. 


Loreta će ovde prvo upoznati Markhamovog novog najamanika,"Kolorado" Buna (Jonathan Tucker), a potom gotovo reinkarnirati svoju tetu Megs na divnom okupljanju u piceriji koji će ostaviti kiseo osmeh na mnogim licima. A i (ne)uspešna pljačka je u toku.

10) "Trust"

E ovo je bio neočekivan završetak epizode. Bojd je ranjen ali nije ga upucao Rejlan već Eva koja sve karte baca na poslednju kartu (i pravi kulu od...karata). Mada je na kraju epizode E(j)va trenutno najbogatiji stanovnik Harlana siguran sam da to neće dugo trajati.

Majki, Majki, pa zar i ti sine Brute. Dafi,Dafi, samo da si pustio Majkia da samostalno bira TV kanale...i da ga nisi zvao Majki
(prethodni pasus će shvatiti samo oni koji pogledaju epizodu...doduše, ne mislim da će čak i njima taj pasus/pastiš/papazjanija biti duhovita)

11) "Fugitivie Number One"



Približava se kraj sezone/serije i ostajemo bez starih (ali i novih) igrača. U ovoj epizodi "Strictly Ballroom Dancing With the Stars" opraštamo se od naivnog Karla (tipičan Bojdov oproštaj) ali definitivno će "ples" Ketrin i Majkija, u odsudnim momentima za život Vil Dafija, biti ono po čemu ćemo pre svega pamtiti ovu epizodu.

12) "Collateral"

Ne znam da li sam vam već rekao ali ova sezona "Justified" je f-e-n-o-m-e-n-a-l-n-a. Pretposlednja epizoda fini je uvod u ono što nas čeka u završnici. E(j)vin ujak ima dinamitni susret sa Bojdom, Rejlan revolveraški (takođe sa Bojdom), ali najviše će nastradati Bob.

Tu je i kratka epizoda o nesrećnom Meril Haganu (Shea Whigham) koja nam otkriva Bojda u jednom drugačijem (idealističkom) svetlu ali...A man's got to do what a man's got to do...tj. Boyd got to do...

Ovaj tekst se pojavljuje u osvit sumraka "Justified"-a jer će se za par sati emitovati poslednja epizoda. Kada se slegnu utisci (i prestanem da plačem) sledi i završna zabeleška o jednoj od najboljih serija koja nas je zabavaljala proteklih šest godina.