DAJE SE NA ZNANJE:

09 September 2015

Fenomeni: Baja

U susret neumitnom kraju godine i definitivnom kraju ovog bloga u ovakvom obliku (iz raznoraznih razloga o kojima ne bih sada) red je da se pozabavimo određenim pojavama koji obeležavaju ove prostore...

Nedeljko Bajić Baja

Ne znam bog zna šta o ovom čoveku, osim da ima efektan i jedinstven nadimak "Baja" (a da nije ujak Paje Patka) i da je, sudeći po portfoliu na youtube, u pitanju jedan ozbiljan profesionalac u svom poslu.Kada je započinjao svoju karijeru tamo nekih '90-ih pevao je pesme u stilu južnog vetra a onda i u ovom "stilu" doleUvek (ili gotovo uvek) u odelu Baja je vremenom postajao pravi Baja te je počeo da snima i ovakve pesmeDok je definitivni vrhunac dostigao svojim spotovima u "hramu kulture" (ili bar smo ranije mislili da je to takav hram ) Narodnom pozorištu u Beogradu, prošle godine.I ne, nemam ništa protiv Baje...u stvari, čini mi se da bih mogao reći da poštujem njegov rad i trud. Mislim, obratite pažnju kakvi su aranžmani njegovih poslednjih pesama, kakva je to, stvarno, dobra i bogata produkcija.
 Nije Baja kriv što je dobio dozvolu da snima spotove u pozorištu. Krivi su oni koji su mu dali.
Mada, ako bih već bio primoran (pištolj, bazuka uperena  u glavu i sl.) i  morao da biram, mnogo bih više voleo da ova savremena "narodna" muzika liči na radove ovog današnjeg Baje.

Plus za Baju....


pozdrav
 Peca Zombi 

(jedini pravi zombi u zemlji zombija)