DAJE SE NA ZNANJE:

21 April 2012

The River (2012-?)


Čudan je utisak ostavljao ovaj serijal dok sam ga gledao. Sve vreme trudio sam se da ga zavolim, strepeo da li će zbog loše gledanosti biti nastavljen a onda nakon odgledane poslednje dve epizode sve to mi je postalo sasvim svejedno.
  The River ima veoma zanimljivu premisu. Nestao je čuveni istraživač Emet Kol u džunglama Amazona a njegova porodica zajedno sa njegovim TV producentom kreće u potragu. Serija je napravljena u stilu "found footage" formata tj. na osnovu kvazi nađenih "dokumentarnih" filmova sa misije spašavanja (poput Blair Which Project, Paranormal Activity ili napr. Cloverfielda) ali za divno čudo način snimanja nije previše opteretio praćenje epizode jer su kamere i to mnogobrojne uvek "zgodno" postavljene pa se taj efekat gubi.
Takođe, i glumačka ekipa je sasvim solidna .

Scenario je relativno podnošljiv, nema tu ničega spektakularnog ali ni previše glupog, sem što je, naročito u poslednje dve epizode, previše klišea istrošeno i proćerdano bez ikakvog originalnog pečata. Tako da ovde imamo i zombije (ali ne kao naš dragi Peca) i duhove i demone a bome i pedere...da ne zaboravim i crnca neophodnog za političku korektnost za koju je svakako zaslužan producent serije Stiven Spilberg lično.
 I tako dok čitate ove redove možda već znate da li je The River dobio nastavak i drugu sezonu ali ovih 8 epizoda preporučujem samo onima koji viška vremena na raspolaganju, napr. kao Ja. Jedna od prednosti biti duh je u tome što ne gubite vreme na spavanje...nažalost, biti duh ne znači i automatski biti duhovit. I onako nikada nisam shvatao poentu vica o duhu sa plavim okom...i da ne zaboravim. U The River ima i majmuna.

Na skali od (1-5) ocena: 2


recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka