DAJE SE NA ZNANJE:

27 September 2013

The Blacklist (2013) Epizoda 1

I dok je 24h u svojoj prvoj sezoni sačekao nekih 13-ak epizoda pre nego što nam je otkrio da iza podlog besramnog i genocidnog plana za osvetu nad Džekom Baurerom stoji srpski terorista pod imenom Victor Drazen  u novom čedu NBC televizije, The Blacklist, James Spader nam već u petom minutu otkriva glavnog zloću u ovoj epizodi. Ranko Siniša Zamani, Srbin školovan u Americi i naravno opaki svetski terorista. 




I ako je u 24h našeg Viktora a još i Dražena glumio ipak slavni baja, nažalost sada pokojni, Dennis Hopper ovde našeg Ranka Sinišu i to Zamanija (???) tumači nekakav anonimus.






(Zamani je ovaj bez zalepljene trake preko usta)


Bilo kako bilo, The Blacklist je u svakom slučaju bio, ako ništa drugo, zabavniji od Hostages i ako je suditi po debiju tj, po rejtinzima NBC-ijev Blacklist ima mnogo više šansi za opstanak na tv ekranima za neki duži period. Pošto se emituje u isto vreme kada i CBS Hostages biće zanimljivo pratiti ovu rejting bitku ali za sada Blacklist sa svojih preko 12 miliona gledalaca ubedljivo vodi (Hostages debi je gledalo oko 8 miliona)




Ono što definitivno brine što se tiče "Crne liste" je to što svojim tretiranjem priče i likova već sada vuče ka besmislenosti The Followinga što se naročito odgleda u postupcima tj. glupostim FBI u prvoj epizodi. 


Ipak, ovde imamo, nesumnjivo harizmatičnog Spader-a u ulozi prevejanog kriminalca (sa naravno misterioznim ali nesumnjivo genijalnim planom) koji iznenada odlučuje da se preda istražnim organima. 






Ovaj lik je bar na  početku zamišljen kao kombinacija  Hanibala Lektora i  Alena Shora ali videćemo šta će nam dovesti nove epizode. E da, i ova agentica je lepa






ali me glumom nije nimalo oduševila.





Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka