DAJE SE NA ZNANJE:

24 September 2013

Hostages (2013) epizoda 1




Nova sezona donosi nam i neke nove serije. U narednim nedeljama pročitaćete prve utiske posle odgledanih pilot epizoda.

Počinjemo sa Hostages. Premisa je dovoljno zanimljiva da drži pažnju (bar) neko vreme a okupljena je i dobra glumačka ekipa na čelu sa već veteranom televizije Dylan McDermott-om. 


(btw. dokaz koliko je Dylan McDermott prekaljen glumac u ulozi opakog FBI agenta možete videti na samom početku. On puca žmureći)



Tu su i Toni Collet i Tate Donovan a u ulozi supruge američkog predsednika tu je i vidno ostarela Mary Elizabeth Mastrantonio (kada sam proverio kada je rođena zapanjih se da ima samo 55 godina, ovde izgleda bar 10 godina starije).



Grupa terorista (il' možda ne) na čelu sa FBI agentom (McDermott) upada u kuću doktorke (Collet) koja upravo treba da izvrši operaciju srca nad predsednikom USA. Doktorka je primorana da bira između života članova svoje porodice ili života najsvetijeg sina američkog naroda.
Odmah otkrivamo da osim terorista i sami pripadnici ove disfunkcionalne porodice kriju svoje manje više mračne tajne.


 Prva epizoda pati pre svega od toga što sam pogledao trailer  pa gotovo ništa od prikazanog mi nije bilo iznenađenje ali takođe problem predstavlja i previše klišea (problematična deca tinejdžeri, muž vara ženu i sl.). Ipak, kao što rekoh, ima ovde dovoljno  zanimljivih stvari tako da ću pogledati i narednih par epizoda pre moje definitivne odluke o tome da li Hostages vredi gledati ili ne.


Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka