DAJE SE NA ZNANJE:

10 January 2016

(5 u 1) Otpali u epizodi "Loši"

Pogledao sam puno/malo filmova u 2015 godini. U skladu sa neumitnim promenama koje nam stižu u ovoj novoj 2016, neki filmovi nikada (ili barem za neki duži period)   neće dobiti (ne)zasluženu recenziju na ovom blogu. Što me ne sprečava da im udelim zasluženu ocenu.
Danas, na tapetu su oni "loši"...



E ovaj prvi je stvarno loš.

1. Reclaim (2014)

Ovde jedino nešto vrede prelepe lokacije na kojima je film snimljen te vam on neće biti naporan za gledanje.

 Ukoliko pritom uključiti bar malo i mozak ovaj triler o veoma,veoma glupom bračnom paru koji se nađe u veoma, veoma glupoj šemi grupe prevaranata biće vam veoma,veoma,veoma,veoma glup.


 Dakle, pejzaže potražite na slikama ili ako ste u mogućnosti otputujte lično do Porto Rika. O potonuću Kjuzaka Džona u moru loših filmova možda ću nekom drugom prilikom.

Na skali od (1-6) ocena: 1
-------------------------------------------------
2. The Hoax (2006)

Richard Gere je podnošljiv u ovom još jednom prevarantskom filmu.
 Za razliku od prethodnog, najviše će ovde biti prevareni gledaoci jer će se sve vreme nadati da će "The Hoax" bar u nekom trenutku profukcionisati kao pravi punokrvni proizvod jer imalo je tu potencijala.


Dosadno a gledljivo. Možda i najgora moguća kombinacija.


Na skali od (1-6) ocena: 2
--------------------------------------------------
3. Bloody Birthday (1981)

E ovo je prava poslastica. Jedan od onih toliko loših da je u stvari dobar. Al' zamalo.
Romeo i Julija

Dobar,rđav,zao

 Grupa klinaca u ubilačkom pohodu. Sredstva  koja koriste za ubijanje svojih nesrećnih žrtava su i raznovrsna i istovremeno urnebesna. Scena jurnjave/pokušaja ubistva na auto otpadu je spektakularno smešna.
Avioni, vozovi, automobili

Samo za tvoje oči
Žene na ivici nervnog sloma
 To što nam se sve to prezentuje u ozbiljnom/horor tonu samo dodaje dodatni nivo za'ebancije. Ipak i tako posmatran "Bloody Birthday" je samo još jedan od slešera iz prošlosti koji su sa razlogom zaboravljeni.
Otrovna Ajvi

Zlatna praćka

Let iznad kukavičijeg gnezda

Psiho

Psiho 2


Na skali od (1-6) ocena: 2
--------------------------------------------------

4. The Collector (2009)

Vidi ovo kao da je neki spin off Saw-a pomislićete odmah nakon prvog ubistva.

 Tu su smrtonosne zamke, razne vrste grozomornih čerečenja i kasapljenja ali takođe i isti scenaristi nekoliko nastavaka Saw-a. U stvari, originalno je ovo trebalo biti tzv. prequel priča za Saw ali odustaše...


Na jedan bizaran način "The Collector" je zabavan film. I to je najviše pohvalno što mogu reći za njega. A i ne smeta što glavni glumac neodoljivo podseća na Šon Pena.
Pon Šon

Šen Pen

Na skali od (1-6) ocena: 2+
--------------------------------------------------

5. American Pie (1999)

To leto 1999 godine bilo je čudesno na mnogo načina.

 Mi smo, na primer, proslavljali ubedljiv trijumf u ratu sa NATO paktom koji nas je besumučno bombardovao 78 dana. Sa druge strane, nismo samo mi uživali te godine u američkoj piti, već je i sa druge strane Atlantika narod uživao u njoj. Sa budžetom od 11 mil. $  "Pita" je tog jula protutnjala kroz američke bioskope i nahranila napaćeni narod koga je  to zadovoljstvo koštalo nekih 235 mil. $.

Ova prosečna komedija, retko kada izistinski smešna, nam je svima podarila još tri bioskopska nastavka i još više "Direktno Na DvD" ostvarenja. Meni je bila zanimljiva samo iz dva razloga
Prvi, podsetila me je na pionirske "youtube/skype/mirc" dane...
Drugi, izgleda da je "American Pie" bio glavni promoter izraza koji je sada ušao u svakodnevni žargon i govor. Znate ono, vi mlađani, kada vidite neku, a da je pripadnica moje generacije (plus/minus) šta je prvo šta ćete joj reći ? Pa ono dobro a već staro:
"Gde si bre MILF ?!"

Na skali od (1-6) ocena: 2+