DAJE SE NA ZNANJE:

27 August 2013

Person of Interest (2011- ?)
Generičke serijale tipa CSI u suštini veoma prezirem. Zbog toga mi Person of Interest nije delovao kao nešto što će mi biti zanimljivo za gledanje. Super kompjuter koji glavnim junacima na početku svake epizode dostavlja JMBG (iliti ID) nepoznate osobe kojoj (ili od koje) preti smrtna opasnost i njihovi pokušaji da tu osobu zaštite (ili onemoguće) je upravo ličila na jedan takav repetativni, dosadni obrazac, u kome će se samo žrtve/počionici menjati svake nedelje a sve ostalo će biti isto i beskrajno dosadno...
Činjenica da je Person of Interest, sudeći po gledanosti, od početka zainteresovao široke  mase američke publike bio je još jedan loš znak, znajući za popularnost koju tamo uživaju svi (odvodni) derivati CSI, poput Criminal Minds.
Ali, potaknut nekim pozitivnim kritikama odlučih da ipak odbacim moju početnu sumnju. Nisam pogrešio.
Person of Interest je gotovo sigurno jedan od najzabavnijih serijala koji trenutno emituje neki od velikih američkih studija.
 Fina doza paranoje,humora i akcije, odlično pakovanje i poprilično inovativni pristup jednoj već okoštaloj tv formi, čini gledanje ove serije veoma prijatnim i nimalo,nimalo dosadnim.
 Mitologija koju je lagano uveo u prvoj, a obilato razradio u drugoj sezoni, tvorac Person of Interest, Jonathan Nolan, samo dodatno podižu nivo uživanja u ovom šou.


U glavnim ulogama su Michael Emerson koji je konačno zahvaljujući svom talentu postao glavna i noseća zvezda jednog serijala, a njegovu desnu (i levu) ruku poneki put i suviše šmekerski nonšalatno tumači lično sam Jesus (Jim Caviezel).
 Kvalitet Person of Interest je naravno sasvim na drugoj strani od kvaliteta trenutno najboljih američkih serijala koji nam stižu sa njihovih kablovskih televizija ali nesumnjiv šarm i zabava koju nam pruža je nešto što je poneki put sasvim dovoljno.
Ne propustite prva dva serijala, i ponadajmo se da će i naredni, ako ništa drugo, biti bar podjednako zanimljivi za gledanje.Na skali od (1-5) ocena: 4-


recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka