DAJE SE NA ZNANJE:

17 October 2015

Little Tonny

Umro je Little Tonny. Nisam znao. Pokušao sam da pronađem neku njegovu "svežu" sliku ali Google mi nije dao ništa novo na "Little Tony 2015". Tek tada pogledah WIKI. Veliki Mali Toni nas je napustio pre 2 godine, 2013. Imao je 72 godine. Slavu mu.

Sada mi samo još fali da otkrijem i da ni Elvis Prisli nije više sa nama... ne, nemojte mi ništa govoriti. Ne želim da znam !!!

 Kada već pominjem Elvisa, Tonija su često poredili sa američkim Rock and Roll herojem, što mu ništa nije smetalo...naprotiv. I sam je, svojim pesmama, frizurom te konačno i albumom iz 1975 "Tony canta Elvis" odao priznjane svom uzoru.
  Većina nas "mlađih" po prvi put su čuli glas Little Tony-a u legendarnom "Sjećaš li se Dolly Bell". Sjećate li se tog filma ?


Ta pesma (koju je napisao jedan drugi legendarni italijanski kanjconer, Adriano Celentano, koji je, hvala Vučiću, živ) bila je i prvi hit za Tonija.
 Kasnije usledile su i druge velike pesme. Napr. "Cuore Matto" je sigurno među najpoznatijim italijanskim hitovima iz '60-ih godina (prošlog veka)Meni lično, ova dole, jedna je od najdražih.


Obećavam, sledeći put, bez obzira na moje zombi korene, u rubrici muzika bavićemo se nekim koji je još živ...ukoliko u međuvremenu ne premine...


pozdrav
 Peca Zombi 

(jedini pravi zombi u zemlji zombija)