DAJE SE NA ZNANJE:

22 October 2015

"Osvetnici" Essential izdanje (prvi tom)

OVO JE, STICAJEM OKOLNOSTI, JUBILARNA 500 PORUKA/POST NA OVOM BLOGU
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilo je veoma naporno probiti se kroz ovih (čak!) 536 strana. Sa jedne strane divno je čitati početke ovih super heroja koji su proteklih godina u zenitu svoje popularnosti zahvaljući uspesima marvelovih filmskih ostvarenja, sa druge strane, arhaični kitinjasti jezik, naivni zapleti i ne baš sjajan crtež (crno beli) zahtevnim čitaocima, da ne kažem odraslima, biće priličan problem.


Na sreću ovo će možda čitati i deca. Na nesreću današnja deca čak i stripove ne vole da čitaju...uglavnom.

Neću, niti sam "autoritet" za to, da vam pričam o važnosti/uticaju/istoriji ove, u pravom smislu, strip franšize. Mogu samo reći ovo...  Ko ne kupi, kajaće se. Ko kupi takođe će se kajati... a vi sami prosuditi za šta ste... :)



Mada, ljudi...kupujte stripove.... ako prestanemo da ih kupujemo neće ih više niko izdavati. "Čarobna knjiga" izdavač ove edicije, lepo nam je to pokazala/dokazala na fenomenalnim ali, ispade, zlosrećnim "Štrumpfovima"...

Na skali od (1-5) ocena: 2


recenzija: Biograf


"U cilju popularizacije stripa na našim prostorima, započinjemo prikaze aktuelnih (i manje aktuelnih) izdanja. Na žalost, strip je gotovo nestao sa kioska i postao je elitna (i često veoma skupa) roba koja se može nabaviti samo u knjižarama. I dok je normalno da se određene publikacije te devete umetnosti svojim kvalitetom i nalaze u knjižarama neophodno je imati i zdravo kiosk izdanje. Tiraži stripova su sve manji svuda u svetu pa ne čudi što je takav trend i kod nas. Klince, pored video igrica i gomila druge lako dostupne zabave, jednostavno više ne zanima ova jedna od najstarijih ljudskih umetnosti.

Same ocene u ovim "recenzijama" smatrajte informativnim i nemojte se previše obazirati na njih. Kupite bar jedan strip mesečno, nije skupo..."

OVO JE, STICAJEM OKOLNOSTI, JUBILARNA 500 PORUKA/POST NA OVOM BLOGU
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------