DAJE SE NA ZNANJE:

22 October 2015

OVO JE, STICAJEM OKOLNOSTI, JUBILARNA 500 PORUKA/POST NA OVOM BLOGU
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilo je veoma naporno probiti se kroz ovih (čak!) 536 strana. Sa jedne strane divno je čitati početke ovih super heroja koji su proteklih godina u zenitu svoje popularnosti zahvaljući uspesima marvelovih filmskih ostvarenja, sa druge strane, arhaični kitinjasti jezik, naivni zapleti i ne baš sjajan crtež (crno beli) zahtevnim čitaocima, da ne kažem odraslima, biće priličan problem.


Na sreću ovo će možda čitati i deca. Na nesreću današnja deca čak i stripove ne vole da čitaju...uglavnom.

Neću, niti sam "autoritet" za to, da vam pričam o važnosti/uticaju/istoriji ove, u pravom smislu, strip franšize. Mogu samo reći ovo...  Ko ne kupi, kajaće se. Ko kupi takođe će se kajati... a vi sami prosuditi za šta ste... :)



Mada, ljudi...kupujte stripove.... ako prestanemo da ih kupujemo neće ih više niko izdavati. "Čarobna knjiga" izdavač ove edicije, lepo nam je to pokazala/dokazala na fenomenalnim ali, ispade, zlosrećnim "Štrumpfovima"...

Na skali od (1-5) ocena: 2


recenzija: Biograf


"U cilju popularizacije stripa na našim prostorima, započinjemo prikaze aktuelnih (i manje aktuelnih) izdanja. Na žalost, strip je gotovo nestao sa kioska i postao je elitna (i često veoma skupa) roba koja se može nabaviti samo u knjižarama. I dok je normalno da se određene publikacije te devete umetnosti svojim kvalitetom i nalaze u knjižarama neophodno je imati i zdravo kiosk izdanje. Tiraži stripova su sve manji svuda u svetu pa ne čudi što je takav trend i kod nas. Klince, pored video igrica i gomila druge lako dostupne zabave, jednostavno više ne zanima ova jedna od najstarijih ljudskih umetnosti.

Same ocene u ovim "recenzijama" smatrajte informativnim i nemojte se previše obazirati na njih. Kupite bar jedan strip mesečno, nije skupo..."

OVO JE, STICAJEM OKOLNOSTI, JUBILARNA 500 PORUKA/POST NA OVOM BLOGU
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 October 2015

Umro je Little Tonny. Nisam znao. Pokušao sam da pronađem neku njegovu "svežu" sliku ali Google mi nije dao ništa novo na "Little Tony 2015". Tek tada pogledah WIKI. Veliki Mali Toni nas je napustio pre 2 godine, 2013. Imao je 72 godine. Slavu mu.

Sada mi samo još fali da otkrijem i da ni Elvis Prisli nije više sa nama... ne, nemojte mi ništa govoriti. Ne želim da znam !!!

 Kada već pominjem Elvisa, Tonija su često poredili sa američkim Rock and Roll herojem, što mu ništa nije smetalo...naprotiv. I sam je, svojim pesmama, frizurom te konačno i albumom iz 1975 "Tony canta Elvis" odao priznjane svom uzoru.
  Većina nas "mlađih" po prvi put su čuli glas Little Tony-a u legendarnom "Sjećaš li se Dolly Bell". Sjećate li se tog filma ?


Ta pesma (koju je napisao jedan drugi legendarni italijanski kanjconer, Adriano Celentano, koji je, hvala Vučiću, živ) bila je i prvi hit za Tonija.
 Kasnije usledile su i druge velike pesme. Napr. "Cuore Matto" je sigurno među najpoznatijim italijanskim hitovima iz '60-ih godina (prošlog veka)



Meni lično, ova dole, jedna je od najdražih.


Obećavam, sledeći put, bez obzira na moje zombi korene, u rubrici muzika bavićemo se nekim koji je još živ...ukoliko u međuvremenu ne premine...


pozdrav
 Peca Zombi 

(jedini pravi zombi u zemlji zombija)

01 October 2015

Ne, nisam gledao ovaj film.

Mislim, pokušao sam. Ovo je toliko negledljivo da čak i ja, poznat po tome što mogu uživati u raznim sra'ima, nisam imao živaca da izguram do kraja. Produkcijski, vizuelno ovo je gore od studentske vežbe sa prve godine FDU s tim što su, siguran sam u to, studenstki filmovi daleko kvalitetniji (sadržajniji) od ovog Chad Michael Ward spektakla...

Ne gledajte "Strange Blood". Ne gledajte "Strange Blood"

(da mi je samo znati zašto se uopšte ovo našlo na mom HD)

Na skali od (1-6) ocena: 1-

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka