DAJE SE NA ZNANJE:

01 September 2012

Our Idiot Brother (2011)


Paul Rudd nam gotovo svake godine podari po jednu odličnu filmsku komediju




Napr. 2009 je to bio izvrsni "I Love You Man", 2008 nas je obradovao sa "Forgetting Sarah Marshall" (u oba u tandemu sa Jason Segel-om).

    I dok su ta dva filma klasične komedije "Our Idiot Brother" upada u kategoriju tzv. dramedy-a (drama sa elementima komedije a može i obrnuto).  Ovo je priča o poštenom i veoma naivnom Nedu (Rudd) koji nikako da "odraste" i koga čitava familija (tri sestre) posmatra kao crnu ovcu. U trenutku kada mu je potrebna pomoć tj. mesto gde može privremeno živeti nakon što ga je šutnula devojka (i oduzela psa ) ispostaviće se da nijedna od sestara baš i ne žudi da pomogne svom bratu.

 Glavne dramske i komične situacije i nastaju kada Ned svojim idealizmom i slepom verom u dobrotu ljudi izazove u životima svake sestre malu "katastrofu" koja će pre svega njima dati novi pogled na svet i katarzično razrešiti neke lične demone.
  Naziv filma je naravno direktna asocijacija na dostojevskovog Idiota mada jeste prilično idiotski od našeg glavnog junaka kada na početku filma proda marihuanu šerifu.


Dobar i lep film...


 Na skali od (1-6) ocena: 4 + 


recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka