DAJE SE NA ZNANJE:

21 January 2014

Premium Rush (2012)

Režiser: David Koepp

Glume:   Joseph Gordon-Levitt

                Michael Shannon
                Dania Ramirez
                      

O čemu se ovde radi: 

 O biciklima. Glavni junaci su kuriri na biciklima u NewYork-u



Ključna reč iz naziva filma:


Bicikl, ali pošto nema te reči u nazivu onda neka bude Rush


Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

 Bicikl




Ima li tu nešto zanimljivo ?

Bicikl. Ovo je, koliko znam, najambicioznije ostvarenje koju u osnovi ima poteru biciklima. Film predstavlja non stop akciju. U stilu svog naziva. E sad, koliko uspeva u tome da naš adrenalin bude rush drugo je pitanje.

Šta je dobro u ovom filmu ?

Bicikli.




Šta je još dobro u filmu ?

Na primer i policajac (svakako najsmešniji lik u filmu) je biciklista. Pojedine akcione scene su stvarno spektakularne i film jeste zabavan. Ne traje dugo, oko 90-ak minuta koji prođu relativno brzo, naročito prvih sat vremena.



Šta je loše u ovom filmu ?

 Negativac. Tačnije, taj lik nije dobro vođen. U početku deluje kao neki komični dodatak a tek (pre)kasnije otkriva svoju surovost i beskrupuloznost. Ne valja, u ovakvom vrstu filma, kada negativac nije ozbiljno tretiran. To jednostavno ubija neizvesnost.

Šta je još loše u ovom filmu ?

Druga polovina filma počinje da štuca. Kao što rekoh film traje kratko a opet deluje da bi bio mnogo bolji kada bi ga skratili još nekih dvadesetak minuta. Mada se ovakvim tipovima filma koji su pre svega nabijeni non stop akcijom mogu oprostiti neke scenarističke greške, čini mi se da su ipak mogli da ga malo više doteraju i uklone neke nelogičnosti koje, takođe, razbijaju suspens. Sam kraj filma je takođe malo bljah...


Postoje li bolji filmovi od ovog ?

Sa ovom temom, tj. sa ovakvom obradom ove teme, mislim da ne. Ali samo zato što ne znam da postoje drugi filmovi sa biciklistima u akciji.


Postoje li lošiji filmovi od ovog ?

Da

Vredi li ovo gledati ?

Pa, ako naletite na njega na nekoj TV u doba kada nemate ništa pametnije da radite, pogledajte ga... razbiće vam dosadu bar malo




Zaključak za kraj:

Joseph Gordon-Levitt je odrastao u veoma interesantnog glumca. Još nisam gledao ni jedan njegov film (pogotovo onaj u kome je među glavnim protagonistima) a da mogu da kažem da je ćorak. Premium rush nije baš film za pamćenje ali ni za otpisivanje.




Na skali od (1-6) ocena: 3  

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka