DAJE SE NA ZNANJE:

18 March 2014

A Lonely Place to Die (2011)

Ovo je film koji mnogo bolje "zvuči" nego što izgleda. Mislim, zar ne biste pogledali priču o grupi usamljenih planinara u nekim vrletima Škotske koji u tom bespuću naleću na skrovište/tamnicu iskopanu u zemlji u kojoj je zarobljena malena devojčica (bez vode i hrane)...i to još naše gore list ? Ne biste ? 





Ne biste pogledali akciju nabijenu adrenalinom, o   misterioznim tamničarima koji love i eliminišu jednog po jednog, nesrećnog alpinistu, poput nemoćne  srne, poput bambija ? (dobro, tačno je da ih love, ali onaj deo o adrenalinu i nije baš tako adrenalinski)




Ima negde u prvoj polovini filma scena kada naši jadni (preživeli) planinari raspravljaju o tome ko su ti što ih jure i zbog čega su ovu devojčicu te mrske ubice živu zakopali ovde, što bi rekli Škoti, bogu iza kilta. Kada jedan od njih iznese teoriju (koju neću otkrivati) da je verovatno devojčica oteta radi ucene (ups...) pomislio sam, ma daj, ovo je baš glupo...  




Film je niskobudžetan ali to ne može da opravda neveštu režiju i prilično amatersku glumu. Jedina koja vidno iskače od glumaca je Melissa George. Ona je o.k.

U rukama nekog boljeg režisera ovo je stvarno mogao ispasti ako ne vrhunski, onda bar podnošljiv triler. Ovako, sa rupama u scenariju u veličini kratera, neverovatno loše usnimljenim akcionim scenama i papirnatim likovima krajnja ocena nije mogla biti  veća.




Režija: Julian Gilbey

Glume: Mellisa George
                Alec Newman


Na skali od (1-6) ocena: 2


recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka