DAJE SE NA ZNANJE:

24 February 2014

Confessions of a Shopaholic (2009)

"Ispovesti kupoholičarke" nije slavno prošao u bioskopima te 2009 godine. U stvari, loše je prošao samo u Americi, u svetskim bioskopima je zaradio mnogo više ali tih dodatnih 60-ak miliona kojima je prebacio tu magičnu sumu od 100 miliona dolara nije bilo dovoljno za nastavak.

Režija: P.J. Hogan

Glume: Isla Fisher
            Hugh Dancy




Snimljen je po seriji izuzento popularnih romana britanske autorke Sophie Kinsella. Romane nisam čitao pa o njima ne mogu da sudim, ali ono što je činjenica jeste da, za razliku od Bridžit Džons, ovde  kompletan svet "Kupoholičarke" prebačen u Ameriku, pa  je ovde junakinja Rebecca Bloomwood Amerikanka (a tumači je australijska glumica Isla Fisher) čiji su roditelji (a u lepim epizodnim ulogama) John Goodman i Joan Cusack.



 Simpatičan je ovaj filmčić. Moram priznati da sam u njemu mnogo više uživao nego u  napr. poslednje 3 komedije ovde recenzirane (Paul Blart, Millerovi i Heat). Doduše, i dalje je to samo jedna prosečna (romantična) komedija. 




 Mada je Isla Fisher sasvim solidna u glavnoj ulozi, ne postoji nikakva hemija između nje i Hugh Dancy što je za ovakav tip filmova ozbiljna mana. Takođe, i pored nekoliko urnebesnih fora, kao da je samom filmu nedostajao nekakav "final touch". Postoji tu puno, puno neiskorišćenog potencijala pa se priča previše zadržava u nekim praznim hodovima, određene scene jednostavno previše dugo traju a neke su u potpunosti nepotrebne. 

 I više nego solidna trojka za ovaj film. Ne usuđujem se ipak da dodam i taj mali plus na nju.


Na skali od (1-6) ocena: 3


recenzija: Biograf