DAJE SE NA ZNANJE:

01 February 2014

The Heat (2013)

Kada sam u recenziji filma We're Millers pomenuo da je to najgledanija komedija prošle godine prevideo sam jednu stvar.. ako promatramo globalni, svetski nivo Milerovi jesu najgledaniji. U samoj Americi, za koju desetinu miliona dolara The Heat je odneo tu laskavu titulu (mada, ako računamo i crtane filmove, Despicible Me 2, ne samo da je zaradio više para već je ubedljivo bolji film od ova dva).

 Šta je The Heat ? Ako upotrebim sledeću konstrukciju "ženska buddy cop" akciona komedija samo će retkima od vas to biti jasno. Doduše, ako kažem, da je  The Heat napravljen u ključu "48 sati" ili napr. "Bad Boys" samo sa ženskama u glavnim ulogama možda bar malo bude jasnije.

 Nažalost, The Heat ne doseže domete ni Bad Boys a kamoli Hilovog klasika. Sandra Bulok i Melisa Mekarti su dobre, onoliko koliko im je scenario dopustio, mada pre svega, za većinu propusta je potrebno kriviti režiju i besmisleno insistiranje (koje je  u poslednje vreme primetno za noviju holivudsku produkciju) da i komedije traju dva sata. Razumem ja da su ulaznice u Americi sada skuplje nego ranije i da se producenti kreću logikom da ako publika već toliko plati, glupo je da film traje 90 minuta, ali ako se to radi na uštrb kvaliteta filma onda je bolje da film traje kraće.




 I Milerovi i Heat bi bili bolji da traju tih nekih standardnih 90-100 minuta za ovakav tip filmova. Odličan je to tajming za komediju. Doduše, ne verujem da bi Milerovi imali mnogo veću ocenu.




Na skali od (1-6) ocena: 3


recenzija: Biograf