DAJE SE NA ZNANJE:

06 February 2014

Would You Rather (2012)

I mada bi možda neko pomislio na osnovu odnosa filmova koji su ovde recenzirani da naši saradnici preferiraju tzv. "gore" filmove  to  zapravo nije tako. Giallo filmove volimo ne (samo) zbog klanja već zbog toga što, oni dobri, pre svega imaju fascinatan vizuelni stil. 
 Tada su na tim filmovima radili najbolji evropski direktori fotografija koji su kasnije pravili uspešne  holivudske karijere, najbolji kompozitori (dovoljno je pomenuti Morriconea) i veoma talentovani režiseri. Dakle ovde pričamo o onim najboljim reprezentima "euro trash" kinematografije.
Naravno mnogo od toga je bilo pravi škart ali u gotovo svakom od njih može se pronaći bar nešto vredno gledanja. 
Sa druge strane, danas, kada je snimanje filmova toliko pojeftinilo razvojem tehnologije, i kada je ukus publike doveden do najnižeg nivoa pojavilo se gomila filmova koji sem eksploatorskih nemaju nikakve druge "vrednosti". 
 Jedan od takvih primera je i film Would You Rather od prošle godine, i on je čak i nešto bolji od većinske ponude ove, moram priznati, najgore podvrste horor filma.


Besmisleno je prepričavati sadržaj ovog dela ali ukratko, Would You Rather navodno želi da prikaže do čega su ljudi spremni da idu radi odgovarajuće novčane naknade...mada i ta početna ideja u drugoj polovini biva obesmišljena. Takođe, imamo i obavezan "twist" na kraju.


Režiser: David Guy Levy

Glume:    Brittany Snow
                   Jeffrey Combs


Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf