DAJE SE NA ZNANJE:

19 February 2014

It's Complicated (2009)

Neki put je dovoljno imati harizmatične glumce da vam i ovako prosečan film prija. Jednostavno, i Meril Strip i Stiv Martin pa i Alek Boldvin su u svojim najboljim danima glumili u dovoljno dobrih i dragih filmova da je prosto uživanje videti ih ponovo i to sve zajedno u istom filmu.
Režija:  Nancy Meyers
Glume:   Meryl Streep
                  Alec Baldwin
                  Steve Martin

Meril Strip i Alek Boldvin su razvedeni već 10 godina. Iza sebe imaju troje velike dece a Boldvin i novi aktuelni brak. Na dodeli diploma njihovog najmlađeg sina, stare strasti se ponovo obnavljaju i oni se upuštaju u 'zabranjenu' vezu. Tu je i novi udvarač Meril Strip, arhitekta koga glumi užasno (i to bukvalno) plastični Stiv Martin (pobogu čoveče, šta uradi sa tim plastičnim operacijama od svog lica ?!!!)Nažalost, osim nekoliko urnebesnih gegova i nesumnjivoj, kao što već rekoh, harizmi glavnih glumaca It's Complicated nije iskoristio šansu koja je sa ovakvom ekipom bila moguća.Za to je svakako najzaslužnija Nensi Mejer koja osim režije potpisuje i scenario. Ona je prosto stručnjak za pravljenje romantičnih filmova sa velikim zvezdama koji su uglavnom prosečnog kvaliteta. Činjenica je doduše da njeni filmovi obično donesu i dobru zaradu na blagajnama.

U svakom slučaju, bolje je gledati prosečne filmove sa dragim glumcima nego loše... i da... Alek Boldvin nam je ovde verovatno podario jednu od svojih najboljih uloga...


Na skali od (1-6) ocena: 3 

recenzija: Biograf