DAJE SE NA ZNANJE:

19 February 2014

It's Complicated (2009)

Neki put je dovoljno imati harizmatične glumce da vam i ovako prosečan film prija. Jednostavno, i Meril Strip i Stiv Martin pa i Alek Boldvin su u svojim najboljim danima glumili u dovoljno dobrih i dragih filmova da je prosto uživanje videti ih ponovo i to sve zajedno u istom filmu.
















Režija:  Nancy Meyers
Glume:   Meryl Streep
                  Alec Baldwin
                  Steve Martin

Meril Strip i Alek Boldvin su razvedeni već 10 godina. Iza sebe imaju troje velike dece a Boldvin i novi aktuelni brak. Na dodeli diploma njihovog najmlađeg sina, stare strasti se ponovo obnavljaju i oni se upuštaju u 'zabranjenu' vezu. Tu je i novi udvarač Meril Strip, arhitekta koga glumi užasno (i to bukvalno) plastični Stiv Martin (pobogu čoveče, šta uradi sa tim plastičnim operacijama od svog lica ?!!!)



Nažalost, osim nekoliko urnebesnih gegova i nesumnjivoj, kao što već rekoh, harizmi glavnih glumaca It's Complicated nije iskoristio šansu koja je sa ovakvom ekipom bila moguća.



Za to je svakako najzaslužnija Nensi Mejer koja osim režije potpisuje i scenario. Ona je prosto stručnjak za pravljenje romantičnih filmova sa velikim zvezdama koji su uglavnom prosečnog kvaliteta. Činjenica je doduše da njeni filmovi obično donesu i dobru zaradu na blagajnama.

U svakom slučaju, bolje je gledati prosečne filmove sa dragim glumcima nego loše... i da... Alek Boldvin nam je ovde verovatno podario jednu od svojih najboljih uloga...










Na skali od (1-6) ocena: 3 

recenzija: Biograf