DAJE SE NA ZNANJE:

26 August 2014

Non Stop (2014)

Ovu novu, aktuelnu, holivudsku ponudu gotovo da više i ne možemo kvantifikovati i klasifikovati po nekakvom kvalitetu jer jednostavno većina tih produkata se ne može  porediti ni sa onim što nam je stizalo samo neku deceniju ranije a kamoli iz nekog prethodnog zlatnog doba. 


 Aku prihvatimo tu tužnu realnost onda nam ostaje samo jedan kriterijum. Da li je film zabavan ili ne ?

Non Stop upada u grupu zabavnih i to je njegova osnovna prednost jer čak i tih zabavnih ima trenutno užasno malo. 
Druga prednost mu je naravno to što glavnu ulogu tumači Liam Neeson.

Priča je veoma jednostavna. Neko preti da će na svakih dvadeset minuta ubiti po jednog putnika ako mu se ne isplati 150 miliona dolara. Ono što je tzv. "caka" Non Stop-a je u tome što se ti putnici nalaze u avionu na visini od 10000 metara iznad atlantskog okeana.
Producent filma je Joel Silver pa možda i zbog toga Non Stop ima šmek (dobrih) akcijaša iz 80/90-ih prošlog veka.
Liam Neeson je ovog puta u ulozi "nebeskog maršala" sa problematičnom prošlošću, Julianne Moore je jedna od onih zakerala koji  najviše vole da sede do prozora u avionu a tu su i neke nove i neke stare stjuarderse, nervozni putnici i staloženi kapetan i članovi posade...



 Ono što je u filmu izuzetno dobro urađeno je taj "who done it" zaplet i to poigravanje i razotkrivanje ubice je i najzabavniji deo filma. Naravno, sam kraj filma donosi i najveću upotrebu specijalnih efekata i sigurno je najslabiji deo filma ali bez obzira na to Non Stop nam pruža gotovo non stop zabavu i uzbuđenje.
Neki put nam je i samo to dovoljno


Režija:    Jaume Collet-Serra

Glume:   Liam Neeson
                  Julianne Moore
                  Michelle Dockery

Na skali od (1-6) ocena: 4-

recenzija: Biograf