DAJE SE NA ZNANJE:

20 August 2014

Ted (2012)

Ne mogu da budem strog prema filmu u kojem glavnu ulogu ima plišani meda koji govori. Mada, ono što naš  junak, meda Ted, izgovara sigurno nije rečnik koji bi očekivali od omiljene dečije igračke.
Enormni uspeh ove komedije iz 2012 godine verovatno više govori o publici nego o kvalitetu samog filma. Jer, osim početne fore koja je ipak dovoljna za jedan kvalitetan skeč, Ted nema ništa drugo novo da nam ponudi. Da, Ted i pije i puši i psuje i xxx, i da, ima nekoliko urnebesnih fazona i dobro izgrađenih komičnih scena ali ništa više od toga.

 I jeste Marki Mark aka Marc Wahlberg ovde pružio izvanrednu ulogu u liku dobrodušnog (ali i verovatno blago retardiranog) Džona Beneta, dečaka kome se ispunila božićna želja pa mu je oživljeni plišani meda postao najbolji  prijatelj.

Takođe, i Mila Kunis je, kao i uvek, preslatka ali njenom liku scenario nije dao dovoljno materijala za izgradnju karaktera pa ili služi samo kao "levo smetalo" za glavnu priču ili čist "mAcGuffin" u izboru, koji je kao neizvestan,  postavljenom našem glavnom (ljudskom) junaku.

Takođe, neujednačen ritam filma, uz gotovo veštačko kalemljenje negativaca na kraju (koji, kao, žele da otmu Teda) i "akcioni" završetak nije u skladu sa dotadašnjim tokom ove komedije i samo je nepotrebno produžuju na tih 106 minuta.









Krajnji utisak je ipak u celini pozitivan jer one dobre (smešne) stvari nadvlađuju one loše pa je takva i krajnja ocena. Dobar je ovaj Ted.




Režija: Set MacFarlane
Glume: Set MacFarlane
                Marc Wahlberg
                Giovanni Ribisi 


Na skali od (1-6) ocena: 3+

recenzija: Biograf