DAJE SE NA ZNANJE:

03 October 2014

Dnevnik gledanja: EXTANT S01E05 What on Earth is Wrong? / S01E06 Nightmares


Definitivno sam izabrao pogrešnu seriju za pokretanje ove nove rubrike "Dnevnik gledanja". Nisam očekivao od "Extant" da bude nekakvo remek delo ali verovao sam da će biti zabavna. Zar nije (potencijalna) invazija vanzemaljaca u kombinaciji sa androidima i mutnim korporacijama (umesto standarne "goverment" zavere) delovala kao veoma privlačna ideja za zanimljivo gubljenje vremena ?  Ali "Extant" je prosek, toliki prosek da se prosto pitam što gubim vreme gledajući ga...  


S01E05 What on Earth is Wrong? / S01E06 Nightmares


Peta epizoda je bila mnogo bolja od prethodne, što u ovom slučaju znači da je bila prosečna.  Počela je sa sto puta viđenim scenarijem o ludoj i paranoičnoj ženi (Moli) kojoj ni muž više ne veruje... jer, ne samo da dežurni doktor iz bolnice u koju su je odveli nakon događaja iz prethodne epizode, nije našao nikakve tragove njene trudnoće već i njena drugarica Sem, njena jedina drugarica Sem, je legla na rudu, i u ime (i zbog) svog ludog brata, odlučila je da se pravi luda i da Moli objasni da je ludo što uopšte priča takve ludosti. 
(naravno, ova prethodna luda rečenica može vam biti jasna samo ako ste pogledali ovu epizodu).
 Fetus je inače prebačen na "sigurno" mesto i pod pažljivim je okom ISEA.
I mada sam mislio da će ovaj scenario o "ludoj ženi" vući bar par epizoda, ipak se odlučiše da u drugoj polovini epizode napuste tu ideju (hvala!) i da uz pomoć Molinog, očigledno veoma aljkavog, oca kome je izgleda sasvim normalno da ne pere krvave peškire, dođu do DNK uzorka krvi koji će raspršiti svaku senku sumnje u nesretnom Vudsu Džonu. Njegova žena nije luda.... 

Elem, da preskočim neka nebitno/bitna zbivanja, šestu epizodu sam pogledao u forward * modu. A u njoj evo nam malo najgluplje tehnike obezbeđenja neke zgrade (i to ISEA zgrade) koju možete narušiti jednostavnim kopiranjem otisaka prstiju (btw. u budćnosti to kopiranje rade na mnogo bolniji način nego što se to može raditi sada)  a i razbijanje futurističkih kriptovanih podataka obavlja se na način koji vidite na ove dve slike iznad i ispod...i to za par sekundi.
I ja sam ovo provalio...12,24,48...šta mislite koji je sledeći broj ?


Ne znam da li će sledeći nastavak ove mukotrpne storije (ali bolje ja da trpim u ime svih nas) biti i završni, tj. konačni pogled na preostalih sedam epizoda ili će se "Extant" toliko popraviti da će poneka epizoda dobiti zasluženu posebnu recenziju.





* samo da čujete glasiće glumaca kada se ova serija gleda sa snimkom koji je dva puta ubrzan. E to je zabavno....

pozdrav
DeHičkok