DAJE SE NA ZNANJE:

08 October 2014

EXTANT završna reč


MIKI FIŠER.... Miki Fišer. Upamtite to ime. On je taj "genijalac" koji je smislio Extant. Čovek se prijavio na konkurs i dobio džekpot. Ali to je samo još jedna priča o uspehu na američki način o autsajderu koji je ostvario svoj san. Nevolja je što je gledaocima Extant (barem meni) bio košmar. Na sreću trajao je samo trinaest epizoda a ako ste koristili ubrzano/premotavanje/gledanje onda i mnogo kraće.
 Šta pohvaliti ovde ? 
Napr. najzanimljiviji aspekt Extanta na kraju je ispao onaj sa humanoid robotom a opet ni on nije predstavljen/odrađen na neki upečatljiviji način. Kada bi zanemarili vanzemaljce, svemir i čitav taj glavni zaplet ova serija bi možda bila bolja...možda.
 Najgore od svega je to što je Extant prosek proseka i što je, i takav, imao vernih pet miliona gledalaca te postoji (nadam se tanana) šansa da ga obnove za drugu sezonu.
 Extant ima, kakav takav, zaokružen kraj, i ako kojim slučajem, uprkos upozorenjima, krenite tim putem, na kraju vas čeka kraj. Taj pravi END nisu imale ni neke mnogo bolje serije pa je valjda red da to pohvalim jer sve ostalo, u vezi Extanta, ne vredi ni dva vašljiva a  ni jedan (bez vaški)  boba.




Na skali od (1-5) ocena: 1+



recenzija: DeHičkok