DAJE SE NA ZNANJE:

14 January 2015

Silent Hill (2006)

Igrao je nisam, ali, kažu znalci, "Silent Hill" je doneo revoluciju u "survival horror" žanru igrica. Ovaj Konami produkat se pojavio 1999 godine i na različitim platformama (od početnog Sony playstation pa evo ih na Xbox 360) ga ima u nekih desetak reinkarnacija, od zvaničnih nastavaka, preko origin produkata do različitih spin-off-ova.
 Njegov glavni rival je, opet oni isti znalci kažu, serijal igrica Resident Evil. Nisam ni tu igricu igrao (ja sam više Jet Set Willy, Match Day,Fifa, Half Life...znači, do te 1999 nisam ni dobacio) ali u jedno sam siguran. "Resident Evil" je imao daleko uspešniju filmsku odiseju.



Režija: Cristophe Gans

Glume: Radha Mitchell
             Laurie Holden
             Sean Bean


To naravno ne znači da je "Resident Evil" išta bolji od "Silent hill-a" kada govorimo o filmovima.
Osim što izgleda fenomenalno (verujem da je Gans pogodio taj vizuelni identitet igre) što i ne treba da čudi jer je u njega uloženo nekih 50 miliona $, "Silent Hill" je užasno glup film.  Nemam ja ništa protiv da karakteri poneki put reaguju naivno, ponašaju čudno, postupaju neinteligentno, ali samo u slučajevima kada mi je do tih karaktera i stalo.

Kada na ovo dodate i loše CGI efekte monstruma (kao da su izašli iz neke igrice...iz 1999 godine), lik Sean Beana koji služi, po svemu prikazanom, samo da popuni vreme od ovih napornih 130 minuta, i činjenicu da je scenario potpisao ukleti Roger Avary, a da je, nešto bolji, prethodni film francuskog autora Gansa "Pakt sa vukovima" patio praktično od istih problema, ne čudi donja ocena




Na skali od (1-6) ocena: 2+

recenzija: Biograf