DAJE SE NA ZNANJE:

02 November 2014

The Host (2013)

"Želim da me dodiruješ. Nemoj prestajati"
Ne ovo nije dijalog iz pornića, ni slučajno. Ovo  glavna junakinja kaže svom momku negde u petnaestom minutu filma... a upoznala ga je nekih 5 minuta ranije, mada...dugo je i čekala. U njihovoj prvoj sceni, ovaj momak, čim je po prvi put u životu ugleda, odma' i navali, pardon, poljubi. Ima nečeg u tome kada živiš na planeti naseljenoj vanzemaljcima...i čitaocima romana S.M. (ovo nisu inicijali Slobe M.)

Režija: Andrew Niccol

Glume: Saoirse Ronan
             Max Irons
             Diane Kruger
             William Hurt


U stvari evo "pogledajte" i sami kako izgleda ta scena. Dvoje mladih, sede pored vatre, a vatra gori, gori vatra... sad u njima...sad u nama...

Momak joj lepo kaže 
Ali ona želi, ušao u nju neki vrag što je tera da pređe i ovaj prag...


Btw. momak se pokazao veoma kooperativnim


i nije se uopšte bunio...

Avaj, umesto da su nam ovu scenu "prikazali" do kraja (šta li se to, da mi je znati, dešava kada nastave da se dodiruju...dodiruju i ne  prestaju ?) i, bar malecno, učinili ovaj film zabavnim, oni... ništa.  Osim poljubaca (koji su veoma bitni, pokazaće se...tako se naime "isteruju" vanzemaljci, što će te otkriti ukoliko ipak odgledate film do kraja ) i par sličnih "genijalnih" rečenica, ništa više ne videsmo  u ovoj fenomenalnoj sceni, nakon koje, uprkos svemu, nisam isključio TV. Propustio bih pregršt takvih momenata koje nam "The Host" sve vreme daruje...da sam bio pametniji.

Mi smo vanzemaljci i vozimo super auta
Napr. ovakvi dijalozi su standard u filmu :
"Molim te Lutalice, pomozi mi... ne dozvoli Tragaču..." "Gde mi je Iscelitelj ?", "Ti voliš moje telo a ne ono što je u njemu" i sl. Ako stvarno nameravate (a ko Vučića vas molim, nemojte) da pogledate ovo (ne)delo spremite se za dva sata torture.

 Postoje loši i loši filmovi. Neki od tih loših su toliko loši da su zbog toga i zabavni ali oni drugi, priznajem ređi, su toliko loši da su jednostavno loši na svim nivoima. I što bi rekao Lošić Saša "Bolje biti i pijan i star nego gledati ovaj film".

Ovo smo mi, vanzemaljci duše kada upadamo u ljude
Evo nas...baš smo lepi
A u ovim činijama mi živimo..ako ne ubace čorbu

Stephenie "Twilight" Meyer je producent "The Host" koji je nastao po njenom istoimenom romanu. Možda sam ovaj podatak mogao otkriti odmah na početku ali onda ne bi ste uživali u ovoj recenziji koja, ma koliko loša bila, i dalje za klasu iznad ovog katastrofalno pogrešnog filma.




Na skali od (1-6) ocena: 1

recenzija: Biograf


Livor Mortis, ili ti, nakon gledanja filma:

 Pitam se šta se desilo Andrew Niccolu jer ne mogu da zamislim da je u pitanju isti čovek koji je režirao  "Gataku" ili pisao "Trumanov šou". Možda ga je zaposeo neki vanzemaljac ? E, o tome bi se već mogao snimiti interesantan film.