DAJE SE NA ZNANJE:

05 December 2014

The Perfect Host (2010)

Ovo je stvarno mogao biti zabavan film...
samo da je imao drugu priču, scenario i  režisera. Ali, avaj, pošto ipak nije tako, da kažemo onda par reči o filmu koga sam stvarno gledao "Savršenom domaćinu"...
Snimljen po scenariju i režiji gospodina Nick Tomnay (koji je ovde adaptirao svoj kratki film The Host) ovo je priča o mladom Džonu koji, iz nekog samo njemu (i Tomnayu) znanog razloga, nakon pljačke banke, odluči da se sakrije u  vilu u jednom pristojnom delu Los Anđelesa. I ne, ne zvoni on na vrata tih kućerina da bi otkrio koja je prazna, pa da se skloni u neku od njih, već mu je cilj da ga upravo domaćin pusti unutra. Zašto, možda se pitate ?




 Pa eto, da nije tako, kako bi dospeo u ruke svog savršenog domaćina Vorvika (inače sasvim solidan David Hyde Pearce koga valjda znate iz Frejzera ) ? Eh, da ga je samo ona baba, kojoj je prvo pokušao da se uvali u gajbu, prifatila...možda bi gledali neki sasvim drugi i bolji film. 



Crni Džone kod koga si došao u goste...
Da ne grešim dušu, taj početni deo, pa i prvi trenuci, nakon otkrivanja koju tajnu krije domaćin Vorvik jesu i najinteresantniji delovi filma. Taj celokupni deo sa večernjom zabavom i golgota kroz koju prolazi Džon jesu gledljivi... ne previše, ali nije to toliko loše. Tek kada pređemo u poslednju trećinu Perfect Host se totalno raspada i koincidencije (koje nam bodu oči od samog početka) postoje toliko iritantne da samo zato što sam human čovek (tj. duh) sam odlučio da ovo pogledam (umesto vas) do kraja.



Režija: Nick Tomnay

Glume: David Hyde Pearce
                Clayne Crawford




Na skali od (1-6) ocena: 2


recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka