DAJE SE NA ZNANJE:

15 September 2014

Case Histories (2011-2013)

Case Histories je BBC čedo inspirisano i snimljeno po romanima o detektivu Džeksonu Brodiju. Nisam ih čitao. Neki kažu da su mnogo bolji od ove serije.
Ne mogu reći da sam teškom mukom pogledao ovih šest epizoda prve sezone. Gledljivo je ovo. Edinburg je lepo iskorišćen kao kulisa i zanimljivo je gledati britansku seriju smeštenu van Engleske. Glumci su solidni, a glavni lik u tumačenju Jasona Isaacsa jeste harizmatičan.
Dobra je ideja (pretpostavljam potekla iz romana) da se u svakoj epizodi (romanu?) prepliću različiti slučajevi koji se na kraju uglavnom svode na jedan zajednički. To daje dinamiku inače sporoj radnji serije. Glavna zamerka Case Histories ipak nije (pre)lagani razvoj priča već činjenica u njoj jednostavno nema ništa upečatljivo, nešto posebno, nešto zbog čega mogu preporučiti nekom drugom gledanje ove serije. Mislim, možete izgubiti vreme gledajući i mnogo gore proizvode koji nam zrače sa TV ekrana ali takođe to vreme možete, ako već nameravate da ga provedete gledajući u ekran, utrošite i na znatno bolje stvari. Ja napr. nemam nameru da pogledam drugu sezonu. Ne verujem da ću išta propustiti.



Na skali od (1-5) ocena: 3-

recenzija: Biograf