DAJE SE NA ZNANJE:

29 September 2014

Coffee Town (2013)


Glenn Howerton nas već deset godina zasmejava u seriji "It's Always Sunny in Philadelphia" (ako ništa drugo bar pogledajte par epizoda i proverite da li vam se taj tip humora dopada...inače, onih desetak epizoda koje sam uspeo da pogledam uglavnom su bili urnebesni) a ovaj film kao da je upravo stigao iz tog univerzuma.


Doduše, taj šmek osim Howertona daje i scenarista i režiser ovog filma, Brad Copeland koji se uglavnom bavio radovima na TV. Bio je producent i scenarista (pojedinih epizoda) serija poput  "My Name is Earl" (još jedna dobar sitkom kojeg nikako da pogledam do kraja) i "Arested Development".


 "Coffee Town" ima puno odlika pomenutih serija. I ovde se humor gradi poigravajući se sa određenim stereotipima (bilo rasnim ili napr. muško-ženskim) često na granici neukusa ali nikada ga ne prelazeći.  


 Priča je veoma jednostavna i bavi se nastojanjem našeg glavnog junaka da njegovo omiljeno mesto (koje mu služi i kao radno zbog besplatnog Wi-Fi) sačuva od promene i pretvaranja u običan bar. Pomoć mu (ne)voljno pružaju dvojca drugara.




U ostalim ulogama takođe nalazimo na glumce koje prepoznajemo iz nekih drugih TV serija. 

"Coffe Town" je imao limitiranu bioskopsku distribuciju i prvi je produciran film od strane web sajta http://www.collegehumor.com/  i kao takav, na kraju je ispao poprilično uspeo.

Sa budžetom od samo dva miliona dolara u svakom slučaju je smešniji od mnogih visokobudžetnih komedija koje sam recenzirao i ovde.



Na skali od (1-6) ocena: 3+


recenzija: Biograf