DAJE SE NA ZNANJE:

27 September 2014

Nove TV serije (jesen 2014)... part II

Nastavljamo pregled novih TV serija koje nam stižu sa druge strane okeana

(part III čitajte ovde)

6. Scorpion (CBS)



Prva epizoda je već emitovana. Sudeći po trejleru a i po terminu emitovanja (emituje se u paru sa Bing Bang Theory) ova serija pikira na istovetnu publiku. Da li će samo "gikovi i štreberi" biti dovoljni da ova serija opstane na CBS zavisi pre svega od nje same. Ima odličan termin i ne baš jaku konkurenciju na suparničkim tv mrežama. Meni se lično trejler dopao i svakako ću proveriti "Škorpiona".




Ono što je u stvari najzanimljivije u vezi Scorpiona je da se u istom terminu, na FOX emituje druga sezona Sleepy Hollow, a Roberto Orci je čovek koji je praktično kreirao/producirao obe serije. 

Čini mi se da, sudeći po startu, škorpionova žaoka može imati smrtonosne posledice za svog starijeg konkurenta. 


Ostaje/Ukida 
59%      -      41%

7. Stalker (CBS)

Em što mrzim tzv. "procedural" serije, em što Stalker ima očajan trejler, em kritike nisu baš ružičaste. Mada, ko zna ? Em što CBS ima sasvim drugačije kriterijume za uspeh neke serije (da bi na CBS neka serija preživela mora imati gledanost merenu u desetinama miliona) em što su njihovi gledaoci navikli na eNCISe i CSIice a i Criminal Mindse




Ostaje/Ukida 
31%      -      69%

8. NCIS:New Orleans (CBS)

Kako ovo može da omane ? Skot Bakula, dobro poznata franšiza i dobrano naviknuta publika. Biću veoma iznenađen ukoliko ovo ne dobije drugu sezonu. A i iskreno, od svih tih (N)CSI(S) onaj sa Mark Harmonom mi ima najviše duše. 




Ostaje/Ukida 
75%      -      25%

9. Red Band Society (FOX)

Kako ovo može da ne omane ? Narator je dečak u komi, serija se odigrava na odeljenju bolnice u kojoj su smeštena deca obolela od smrtonosnih bolesti i još je, sudeći po trejleru, ovo kao nekakva tinejdžerska ljubavna (tragi)komedija ??? 
Jedinu mogućnost daljeg opstanka na ekranima je činjenica da iza serije stoji Spilberg i njegov Amblin pa su troškovi FOXa relativno mali...a i termin (konkurencija) je zgodan.



Ostaje/Ukida 
45%      -    55%

10. How to get away with Murder ? (ABC)

 Šonda Rajms, da. Šonda, vrhovni gospodar svega i svih u "Grejovoj anatomiji", stoji iza ove serije sa besmilenom i maksimalno pretencioznom premisom o tome šta su sve studenti spremni da učine da bi dobili desetku (ili A) na testu. Ali zar nije takav i Skandal, takođe Šondino čedo, pa ga već gledamo nekoliko sezona ?


Ostaje/Ukida 
55%      -    45%

(part III čitajte ovde)