DAJE SE NA ZNANJE:

18 September 2014

Nove TV serije (jesen 2014)... part I

--->part II

Stiže nam jesen i pregršt novih  (USA) serija. Činjenica je da nas u ovom godišnjem dobu  vodeće američke TV mreže (ABC,FOX,CBS,NBC...) zaspu sa toliko mnogo novih TV produkata koje je nemoguće ispratiti ali, takođe, činjenica je da se većina tih TV šoua skine sa repertoara i pre nego što uopšte i čujemo za njih. Napr. od prošlogodišnje poplave (u pežorativnom a ne u Šabac-Gašić-Kosjerić-Vučić-Kladovo-Obrenovac smislu) drugu sezonu su dobile samo njih nekoliko poput "The Blacklist","Sleepy Hollow"...u stvari i ne mogu da se setim neke druge koja je preživela seču.


I zato, 'ajmo da igramo jednu igru do kraja meseca. U nekoliko nastavaka ću najaviti neke nove serije i moju procenu, i to samo na osnovu trejlera i premise, koliko je verovatno da taj šou ostane sa nama i naredne godine...

Pa krenimo (metodom slučajnog uzorka) redom:

1. The Mysteries Of Laura (NBC)

















Premijera ove serije beše juče. Nisam gledao. Meni je lično trejler sasvim simpatičan





Kritičari su ovu pilot epizodu tj. seriju već proglasili kao najgorom u jesenjoj ponudi.

Uprkos tome, moja procena je

Ostaje/Ukida 
53%      -      47%

Računam na popularnost Gresj (i Vila)

2. Z Nation (SyFy)

Lično, uopšte nisam ljubitelj serijala Walking Dead. Smatram ga pretencioznim i pre svega dosadnim.




Jedina primetna razlika je da su ovde zombiji prilično brzi. Da li to znači da će zato ova serija biti i dinamičnija od Walking Dead-a ? 
 Trejler me nije nimalo privukao i ne prognoziram neku sjajnu budućnost ove serije. Budžet je vidljivo manji a sama fotografija (ako nije samo do ovog iznad snimka) je i previše isprana za moj ukus. Kada već ima puno krvi neka bude crvena, a ne siva...siva ti SyFy majka...
Ipak, verovatno ću pogledati prvu epizodu koja je premijeru imala prošle nedelje.


Ostaje/Ukida 
35%      -      65%

3. Madam Secretary (CBS)













Džina Dejvis nije imala mnogo sreće kao predsednik Amerike (Commander in Chief) a sudeći po ovom dosadnom trejleru očekujem isto i za Teu Leoni. 






Ipak, dajem joj veće šanse da izgura bar prvih 13 epizoda. Od toga koliko će ova serija imati uspeha sasvim je moguće da zavisi i uspeh Klintonke* na sledećim izborima. Nemam nameru da gledam ovu patriotsku sapunicu. Premijera krajem meseca.

*Klintonka nije osoba sa planete Klinton već bivši američki državni sekretar Hilari Klinton, koja,  gle čuda, likom podseća na ovu Leoni Teu



Ostaje/Ukida 
61%      -      39%

4. Forever (ABC)

Tipična "murder mistery" serija sa jednim malim tvistom. Glavni junak ne može da umre (i ima super moći dostojne jednog Šerlok Holmsa). Da li će ovo biti dovoljno zanimljivo ljubiteljima napr. Castle ili već postojećeg (američkog CBS) Šerloka (Elementary)  ? 
 Pogledajte trejler.




Lično, volim misterije ali me Forever previše ne privlači. Premijera je sledeće nedelje, u isto vreme kada konkurencija emituje The Blacklist. Teško da će ovo proći.
btw. Blacklist je, nakon pogledanih i preživelih prvih trinaest epizoda, jedno veliko đubre od serije koja osim sjajnog James Spider-a ne nudi ništa drugo vredno pomena.

Ostaje/Ukida 
41%      -      59%

5. Gotham (FOX)

Gotham je definitivno najviše hajpovan (reklamiran ?) jesenji šou koju premijeru ima 22 septembra. FOX ima ogromna nadanja u vezi ovog kvazi superherojskog serijala. Koliko će biti intersatno publici da gleda seriju o super herojima i super zločincima koji, u stvari, i nemaju još uvek super moći tek ćemo videti. Očekujem snažan start serijala. Mada je FOX poznat po tome da je lak na okidaču za "ubijanje" TV serija, iz mnogih lukrativnih razloga ne sumnjam da ćemo se sa Gotham družiti i sledeće godine




Ostaje/Ukida 
72%      -      28%

--->part II