DAJE SE NA ZNANJE:

15 April 2014

Justified (part 2)

O fenomenalnoj seriji Justified već smo pisali ovde. Došlo je vreme da napravimo malu rekapitulaciju ostalih sezona, naročito sada kada je poznato da je predstojeća šesta sezona (koju očekujemo početkom naredne godine) ujedno i poslednja.


 I mada su prve dve sezone Justified postavili toliko visoke domete koje je bilo nemoguće dostići u trećoj i četvrtoj sezoni i one same su i dalje bile prilično solidne. Zbog toga je nepravedno reći da je ova, upravo završena, peta sezona loša ali sigurno jeste najslabija koju nam je ovaj serijal pružio.
 Počela je poprilično dobro ali se nekako raspala posle pete epizode. Ipak, i dalje je, u usporedbi sa većinom drugih serija i ova sezona bila sasvim pristojna. Nevolja je naravno što se morala meriti sa sopstvenom 'prošlošću' koja je brilijantna.
 Ali ako je posmatramo kao uvod u završnu sagu, onu koju će nam doneti konačan obračun između našeg maršala Rejlana i njegovog drugara iz detinjstva prevejanog,opakog i harizmatičnog Bojda Kraudera, postoje opravdana očekivanja da nas očekuje  ep(opej)sko finale...do sledeće godine...