DAJE SE NA ZNANJE:

18 December 2014

The Last Days on Mars (2013)

Mada "The Last Days on Mars" nipošto ne bih preporučio kao film zgodan čak i za neobavezno razbijanje dosade ništa mi ne sprečava da ovu kratku recenziju ne iskoristim za (ne)obavezno popunjavanje (blog) vremena

Režija: Ruairi Robinson

Glume: Liev Schreiber
             Elias Koteas
             Olivia Williams

Poslednji dan misije na Marsu donosi članovima neočekivana uzbuđenja. Na žalost, ta uzbuđenja se ne odnose i na gledaoce ovog SF filma.


Solidna glumačka postava i lik Marka Petrovića (Goran Kostić) koji poneki put opsuje po naški, nisu dovoljni da iznesu film koji pati od mnogih scenarističko/režiserskih problema. "The Last Days on Mars" je relativno zanimljiv samo u tih prvih desetak minuta, a kada započnu "interesantna" dešavanja i otkrijemo čime će se u stvari ovaj film baviti, postajemo totalno ambivaletni prema dešavanjima na ekranu. A i onaj "naš" brzo, i to zauvek, začepi svoju gubicu.

Nije  "The Last Days on Mars" negledljiv ali je užasno dosadan i neinvetivan pa ga slobodno zaobiđite. Ovo debitantsko ostvarenje irskog autora Ruairi Robinsona ne obećava naročito zanimlljivu karijeru.

Na skali od (1-6) ocena: 2


recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka