DAJE SE NA ZNANJE:

11 June 2013

Le Serpent aka The Serpent (2006)


Režiser: Eric Barbier

Glume:  Yvan Attal,
              Clovis Cornillac,
              Pierre Richard


O čemu se ovde radi: 

 Vincent prolazi kroz težak period u svom životu. Razvodi se, žena želi da odvede decu u drugu zemlju. Kada upadne u mrežu nemilosrdnog privatnog detektiva Plendera i onako loša situacija mu se drastično pogoršava.
Ključna reč iz naziva filma:


Serpent
Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

 Ucena

Ima li tu nešto zanimljivo ?

  Način na koji će u ovom filmu biti upotrebljen zamrzivač  dugo će me proganjati u snovima, kad noć proguta dan...na sreću, kao duh (sa dva plava oka) više ne mogu da sanjam... mislim, Biograf je porodični čovek i on bi od te scene sigurno imao  košmare...
 Mada, neki drugi će iz ovog filma pamtiti scene sa Olgom Kurylenkom

Šta je dobro u ovom filmu ?


Glumci, antagonista i protogonista... Priča je zasnovana na romanu Ted Lewisa "Plender" (koji nam je najpozantiji po svom delu "Jack's return home" po kome su snimljeni filmovi "Get Carter") i scenarista i režiser Barbier čvrsto drži konce u svojim rukama u prve dve trećine filma.Šta je još dobro u filmu ?


 Olga  Kurylenko

Šta je loše u ovom filmu ?


 U poslednjoj trećini, film kreće ka nekim holivudskim vodama što ne mora da znači ništa loše ali u ovom slučaju da. Razrešenje i reakcije  glavnog junaka u završnici su tipične za holivudske trilere a pošto je ovo film skromnog budžeta spektakularne akcije i nisu baš tako spektakularneŠta je još loše u ovom filmu ?


Tempo. Film je definitivno predug sa svoja gotovo dva sata trajanja. Neki likovi se u određenim situacijama ponašaju prilično naivno, da ne kažem glupo.

Postoje li bolji filmovi od ovog ?


 Da.

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?


Da

Vredi li ovo gledati ?


Ako volite Olgu svakako...Zaključak za kraj:

Parle vu France ? Ja niht feršten... Gledao sam film sa lošim engleskim titlom (ko da su koristili google translate sa francuskog na engleski) pa neke stvari nisam u potpunosti razumeo. Kao napr. šta se to tačno desilo Plenderu pre desetak godina u napuštenom sanatorijumu, tako da je moguće da će film ostaviti bolji utisak ako se pogleda sa korektnim prevodom. Ipak što se tiče krajnje ocene ne verujem da može dobiti veću od ove


Na skali od (1-6) ocena: 3+


recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka