DAJE SE NA ZNANJE:

15 May 2014

Triangle (2009)

Možda gledaocima koji nisu "iskusni"  ova priča sve do samog kraja može biti neizvesna a za neke i genijalna, ali Triangle je svojevrsni "rip of" ideja čije smo daleko bolje realizacije videli u već gomili filmova (a ovde ih ne navodim da ne bih onim neiskusnima pokvario "uživanje").

Režija: Cristopher Smith

Glume: Melissa George
            Michael Dorman
            Joshua McIvor

 

Melissa George (A Lonely Place To Die) tumači samohranu majku koja ostavlja svog sina na jedan dan i odlazi na krstarenje sa dečkom. Na krstarenju će im se pridružiti mala grupa od nekoliko neupečatljivih  likova koji do kraja filma ostaju samo bleda skica i služe samo za popunu žrtvi u ovoj varijaciji na slasher filmove. 
 Ono što ovaj film čini drugačijim od sličnih filmova tipa "manijak na ubilačkom pohodu" (ovog puta na misterioznom brodu) je ubačeni element starog i puno puta rabljenog SF motiva (kojeg i ovde neću pominjati).
Film je solidno režiran i scenarijski kompaktan i nemam nekih većih primedbi na to. Glavni problem ove niskobudžetne misterije osim bledih sporednih likova je taj što Triangle jednostavno nije dovoljno originalan.  Prosečni gledalac će sabrati dva i dva (i dobiti pet) veoma brzo, a to je  za ovakve filmove koji nastoje da budu pametniji nego što jesu poprilično pogubno. 


Ipak, nešto bolja ocena za kraj nego što možda i stvarno zaslužuje pre svega zbog same emotivne završnice i dobre glume Melisse GeorgeNa skali od (1-6) ocena: 3

recenzija: Biograf