DAJE SE NA ZNANJE:

26 September 2014

Dnevnik gledanja: EXTANT S01E04 Shelter


Ovo je definitivno najgora epizoda od početka serije i ako tako nastave nemam nameru da nastavim ovu "vožnju".


EXTANT  S01E04 Shelter

Šta smo naučili iz epizode Shelter ?

1. Svaka kuća ima zastarelu tehnološku opremu koja uključuje i DNK analizator.
2. Kada ne znaš kako da uceniš nekoga dovoljno je da otkriješ da ta osoba ima mlađeg brata (na lekovima) u nekakvom sanatorijumu kome se mogu, ukoliko ovaj neko ne sarađuje, desiti razne neprijatnosti. I sve to u roku od 55 sekundi, s neba pa u rebra...verujem da su i sami glumci bili iznenađeni kada su otkrili kakav crap je potrebno da odglume. Mislim, nije bilo dovoljno samo da ima tog mlađeg brata već su dobroj (krupnoj) doktorki nakalemili i da je, u ime brata, lažirala rezultate i zataškala ubistvo. 
3. Moli ima oca...naravno, ne slaže sa njim a i on je, opet naravno, alkohičar. Dobro, barem je Lu Goset Džunior, u tih par svojih scena, pokazao ovoj grupi amatera kako se glumi.
4. Kada te juri moćna organizacija kojoj je upotreba dronova za praćenje kao nama dobro juto (ili dobro veče, u zavisnosti od doba dana) najnormalnije je da pobegneš u rodno mesto i sakriješ kod svog ćaleta. Samo da mi je znati zašto troše resurse tih dragocenih dronova (stvarno ne znate šta su dronovi ? Pa 'leba ti, gde vi živite?) kada je za otkrivanje Moline lokacije bio dovoljan prost logički proces eliminacije.
5. Kada ti šef naredi da Molina otmica prođe što tiše, ti ćeš prvo oteti njenog sina, alarmirati šerifa i kao vrhunac svega angažovati bučne helikopte da joj kruže iznad glave.
6. Obavezno kada analiziraš nekakvu misterioznu materiju sa meteora angažuj dva ruska doktora homoseksualca koji će radije da se izlože smrtonosnom dejstvu te materije nego da budu  deportovani nazad u tu groznu  majčicu Rusiju. 


Kakva gomila gluposti u četrdesetak minuta ove epizode... plašim se šta me čeka u narednoj.