DAJE SE NA ZNANJE:

30 September 2014

Nove TV serije (jesen 2014)... part III

Sada, nakon što sam odgledao većinu (ili bar pola) pilota serija koje sam najavio u prethodna dva dela (1,2) ovog teksta
red je da iznesem i prve utiske.

1. Z NationNisam očekivao, Vučićzna šta, od ovog čuda sa zombijima ali i sa čak tako sniženim očekivanjima ovo je gotovo negledljivo.  Jeftina produkcija sa smešnim CGI efektima, zombiji koji trče a često i foliraju da su mrtvi (?!!?) i a najpoznatiji glumci (glumac) naplate ček za učešće u jednoj epizodi i odapnu. Ovo čak nije ni toliko glupo da bi bilo zabavno. U produkciji Asyluma.

Na skali od (1-5) ocena: 1

2. Scorpion
Sve što je ovde bilo zanimljivo mogli ste videti u trejleru. Ovaj pilot ne fukcioniše na mnogo nivoa, od neuverljivo mladog Roberta Patricka sa crnom perikom (kada sam ga video kako izgleda u prvom kadru, umalo me šlog nije strefio) preko jednako neuverljivog bez perike (a inače volim terminator Patrika... u Last Resort mi je bio omiljen lik) do totalno neuverljive upotrebe tehnologije. Ako je ova serija namenjena gikovima verujem da im je bilo zabavno da igraju igru tipa, svaki put kada neki lik u pilot epizodi odluči da uradi nešto što nema nimalo naučnog uporišta popiti po čašu piva. Mislim da su na kraju epizode bili baš pijani.
 Mada, i dalje je tema prilično interesantna i možda, samo možda, uspeju da ispeglaju ove ozbiljne greške u nastavku serije.

Na skali od (1-5) ocena: 2

3. How to get away with Murder ?

O.k. pilot epizoda je bila mnogo bolja od trejlera i od onoga o čemu sam mislio da će se ova serija baviti. Ima tu ubačeno dovoljno štofa da se iskroji jedno šareno i zanimljivo odelo (za svadbe i sahrane). Od nerešenih ubistava (komada dva) koji će se verovatno provlačiti kroz čitavu prvu sezonu do (potencijalno) zanimljivih likova u vidu mladih studenata i opake i nedokučive mentor profesorke. E sad, u zavisnosti da li će ova serija skliznuti u sapunsku tinejdž (tupavu) misteriju tipa Pretty Little Liars ili će ipak biti dovoljno inteligentna i beskrupolozna kao napr. najbolje epizode Law & Ordera (i njihovih svih podvarijanti) zavisi i da li ću je pratiti nadalje. 

Na skali od (1-5) ocena: 2+

4. The Mysteries of LauraOvde sam uspeo da pogledam već dve epizode. U pitanju je jedna pristojna tzv. "feel good" serija koja uz određena podešavanja može stvarno postati prijemčiva za povremeno neobavezno  gledanje (tipa Psych). Nimalo originalan koncept i onako je pozajmljen od originalne španske serije (Los misterios de Laura) ali i takav deluje dovoljno zabavno i vredno gledanja. Idealna serija za nedeljno popodne.

Na skali od (1-5) ocena: 3-

5. Forever Zahvaljujući uspehu dr. Hausa izgleda da će svaki engleski glumac koji se pojavi u nosećoj ulozi neke američke serije (a takvih ima u poslednje vreme poprilično) morati da pomalo izigrava i Šerloka Holmsa. Takav je slučaj i ovde. Ipak, ovaj serijal o besmrtnom patologu koji rešava misteriozna ubistva je zabavan i nepretenciozan. Posle odgledane prve dve epizode Forever ima definitivan plus od mene ali ne toliki da mogu reći da ću ga baš i nastaviti da (redovno) pratim..

Na skali od (1-5) ocena: 3-


Sve u svemu, nijedna od novih serija (koji sam uspeo da odgledam) nema ništa novo ni neodoljivo. Kao da su producenti ovog puta, sa više i manje uspeha, igrali na sigurno. Videćemo šta nam donosi nastavak jeseni...