DAJE SE NA ZNANJE:

22 October 2014

That Awkward Moment (2014)

Postoji taj jedan, prilično neugodan trenutak, negde u petom minutu, gde shvatimo da je "That Awkward Moment" definitivno loš film. Priznajem, ipak, da se nisam žrtvovao u ime svih vas  i pogledao ga do kraja ne bih naišao na tu jednu stvarno smešnu foru. Bilo je to u 55 minutu. 

Režija:Tom Gormican

Glume: Zac Ephron
                Miles Teller
                Imogen Poots


Taj mladac, Zac Ephron, je nekakva velika tinejdžerska zvezda preko bare. Siguran sam  da se naše mlade čitateljke neće uvrediti ako kažem da je Zac  sladak momak koji ume da nauči tekst napamet. To je najveća pohvala koju, za sada, mogu da mu dam. 


 Ko zna, možda dečko ide na intezivne tečajeve glume (Stanislavski i ostali bakrači) i za koju godinu ćemo ga videti u nekoj ulozi dostojnoj bar nominacije za globusa a ne samo za (a ovo nije šala) "Best Shirtless Performance" koju je i osvojio na dodeli MTV nagrada upravo za ovaj film.


"That Awkward Moment" je debi čoveka po imenu Tom Gormican kome možemo zahvaliti i za  scenario i za režiju.

Ali neko je morao da uvidi i prepozna svu genijalnost ovog bezličnog i beskrvnog scenarija kada je odlučio da ga producira i napravi film od njega ? Kao što možete videti na slici iznad taj neko je upravo naš Zac (to je onaj što upire prstom na gospodina Gormicana). Pokazaće, bio je to odličan poslovni potez. Film je skarabudžen za nekih 8 miliona dolara a zaradio je finih 40. 

 Inače, vi koji ćete ipak gledati ovu romantičnu dramu/komediju prisustvovaćete paradi kvazi intelektualnih razgovora između (poslovno) uspešnih mladih ljudi koji u tom predivnom New Yorku imaju samo ljubavne probleme. Dobro, često će ti razgovori biti prošarani  "šalama" o diku i koku, vertikalnom pišanju i sličnim, naravno, veoma smešnim, doskočicama. Kao što rekoh sačekajte taj 55 minut. E to je stvarno smešno.

 Takođe, glavnu žensku ulogu glumi glumica koja nije Skarlet Johanson.
Ja nisam Skarlet
A pitao sam se zašto Skarlet nije više plavuša. 


Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf