DAJE SE NA ZNANJE:

25 March 2015

Justified (2010-2015) FINALE (part 2)

Previously on Justified 


5) "Sounding"

Eva preduzima očajničke mere i eto nam prilike da vidimo starog znalca.

Njeno bekstvo se neće slavno završiti i na kraju epizode karte (one podeljene) postaju otvorene.
Ču-ču pokazuje svoju snagu a spirala nasilja se ubrzava.
Fekus i Dafi, možda malo neubedljivo razrešenje čitavog pokušaja da se otkrije da li je Eva "taster".
Sve u svemu, solidna epizoda.

6) "Alive Day"


Epizoda koja počinje veridbom završava se time što verenik saznaje da mu je verenica veoma neverna. U ovoj epizodi i maršal Givens konačno zapuca (i ubije) što znači da nas napušta još jedan interesantan lik.

A tu su i rudari i ujaci...

7) "The Hunt"


Rejlan i Vinona, e njih odavno nismo videli zajedno u istom kadru a nikada sa ovom plačljivicom koja voli da puni pelene. Scena u kojoj njihova ćerka plače dok njih dvoje pokušavaju da vode ozbiljan razgovor je na više načina urnebesna ali i izuzetno realna, i to svaki roditelj može da vam potvrdi.

I Arlo se sve više vraća u igru. Lepo je videti starog momka ponovo u akciji.
Odlazak u lov Bojd i Eva će iskoristiti za jednu od najnepetijih scena ove sezone, i kao što je to specijalnost "Justified", tenzija se uglavnom postiže razgovorom. Bojd razotkriva Evu ali je možda njegova ljubav jača...ili ima neki drugi plan za nju. Nikada ne možeš biti siguran sa njim.

8) "Dark As a Dungeon"

“If you wanted to get hit in the front, you should have run toward me.”
"Goddamned" ovo postaje jedna od najboljih ako ne i najbolja sezona "Justified" i biće stvarno teško oprostiti se sa ovom serijom za par nedelja. Ali kao što se i Rejlan Givens rešava svojih duhova iz prošlosti valjda ćemo i mi skupiti dovoljno snage za taj konačni kraj...
Ali bez patetisanja..."Justified" to ne zaslužuje. U osmoj epizodi, oprostićemo se mister Vokerom, koji će u u trenucima svoje smrti biti deo još jednog nezaboravnog "one/two liner-a" . 
Ako smo i ostali bez Vokera tu je njegov poslodavac Markham. Sem Eliot će nam sigurno praviti društvo do poslednje epizode.